Cégtörténet

A KONDOROSI KANDALLÓ családi vállalkozás, hagyományai 1905-ig nyúlnak vissza.

A történet Kondorosi András nagypapájával és édesapjával kezdődött, amikoris a fazekas nagypapa és a csempegyártó apa (akkor még Klár néven) kályhákat kezdett gyártani.

Akkoriban a csempét is korongolták, ebből lett a szemes kályha. Úgy vélték, ha összeadják a szakmai tudásukat, akkor valami újat tudnak alkotni. A Klár cserépkályha fogalom lett.

 

A KONDOROSI KANDALLÓ K.F.E.C.-t jelenleg Kondorosi András vezeti.

„A cserépkályhás szakmát az édesapámtól tanultam, és mellette is gyakoroltam hosszú évekig. A mestervizsgát 1979-ben tettem le, így én is mesterévé váltam ennek a szakmának, csak úgy mint az édesapám.”

E tevékenység 1991-ben vált önálló magánvállalkozássá KONDOROSI KANDALLÓ egyéni cég néven.

„Cégemet segítő családtagjaimmal működtetem. Saját belvárosi üzlethelyiségünkben tárgyalunk a régi és az új megrendelőinkkel, illetve a vevők itt választhatják ki  a kiállított darabok és referencia fotóink segítségével, hogy milyen jellegű kandallót szeretnének.”

Család

Kandalló tűztérbetétek forgalmazásával, rusztikus, klasszikus és modern kandallók tervezésével és építésével, illetve szaktanácsadással foglalkozunk. A kandalló tűztérbetéteket 1992-óta külföldről  importáljuk, és az egyéb építési alapanyagokat hazai gyártóktól szerezzük be ill. az egyedi terveink alapján készíttetjük el.

2010 márciusától egyéni vállalkozásunk átalakult KONDOROSI KANDALLÓ Korlátolt Felelősségű Egyéni Céggé.

A fiatalabb generációt fia, Kondorosi Balázs képviseli, aki építészként jártas a különböző építőipari kérdésekben, épületgépészetben valamint a  számítógépes látványtervekben.